fbpx

Oszlassunk el pár hiedelmet #1 – Fluorid vagy nem fluorid?

Szerző: | ápr 6, 2022

Egy időben divatos gondolattá vált, hogy valójában a fluorid mérgező, és vásároljunk olyan fogkrémet, ami fluorid mentes. Te is hamar felülsz ezeknek a kósza infóknak? Én abszolút, olyannyira, hogy eszembe se jutott lenyomozni a rémhírt, egyből vadásztam a fluorid mentes pasztákat. Nem emlékszem pontosan hogy, de végül hamar megfeledkeztem róla, vagy szimplán szükségem lett érzékenység csökkentő fogkrémre, amiben megint csak ott figyelt a fluorid.

Na de mit mondanak a nálunk sokkal okosabb, bölcsebb, tapasztaltabb orvosok, tudományok? Paracelsus (1453-1541) már a középkorban például tudta, hogy, idézem:

„Minden méreg, semmi sincs méreg nélkül, egyedül a mennyiségen múlik, hogy valami méreg-e vagy sem.”

Vagy. Az Ayurvéda tudománya – ugyan valamelyest másképp, de lényegében ugyanazt – évezredek óta említi, hogy minden, ami a természetben megtalálható, alkalmazható orvosságként, azonban a megfelelő állagban, és mennyiségben szükséges használni, különben mérgezővé is válhat. Szeretek hinni azoknak a gondolatoknak, tapasztalatoknak, amelyek kiállták az idő próbáját. Te hogy vagy ezzel?

Visszakanyarodva napjainkig, és a nyugati orvoslásig, megfelelő mennyiségben fluorid nyomelemre szüksége van szervezetünknek például a csontképződés miatt, de azért is, hogy csökkentse a szénhidrát lebontásából keletkező savak káros hatását, ami a fogszuvasodás egyik legfőbb oka. Egyszóval, kell. Egyébként a megfelelő mennyiségű fluorid bevitelt a WHO (Egészségügyi Világszervezet) is támogatja, világszerte egészségügyi prevenciós tevékenység. Persze mindig az a legjobb, ha egyénenként is törődünk vele.

Használj fluoridos fogkrémet, de ha kevésnek érzed, vagy biztonytalan vagy, gyere el hozzánk konzultációra, és meglátjuk szükséged van-e egyéb további fluoridos kezelésre (ecsetelés, lakkozás), amit rendelőben végzünk.

Jó hír, a konzultáció díja tartalmazza a szükséges fluorid kezelést.

Ne várj tovább, kérj időpontot még ma!

Nagyon szívesen segítek neked eligazodni az ehhez hasonló témákban, miközben együtt kitaláljuk, hogy lehetnél elégedettebb a mosolyoddal! Kattints az alábbi gombra és kérj időpontot egyszerűen, online!