fbpx

Oszlassunk el pár hiedelmet #2 – A fogfehérítés roncsolja a fogakat?

Szerző: | ápr 7, 2022

Teljesen jogos, ha felmerül benned a kérdés, mert vannak olyan fogfehérítési technikák, vagy inkább házi praktikák, amik valóban roncsolják a fogzománc szerkezetét. Ki ne szaladt volna már bele a jó kis citromos szódabikarbónás kombóba? Évekkel ezelőtt magam is sikáltam vele a fogaim, de hamar abbahagytam. Fehérebb lett valamelyest, meg iszonyú érzékeny. A fogorvosom – mikor meséltem neki – finoman szólva nem nézett szépen, pláne, amikor megtudta, milyen technikával – vagy inkább anélkül – mostam a fogaim. Alsó hangon sok-sok problémát okoztam magamnak, és a fogaimnak, pusztán azért, mert nem volt elég infóm arról, mivel és hogyan teszek jót vagy rosszat. Na de erről beszéljünk egy másik posztban.

Szóval a fogfehérítés időtlen top téma. Szeretnénk szépek, sugárzóak, vonzóak lenni, és fogaink egészsége, szépsége személyes esztétikánk egyik meghatározó része. Így hát természetes, ha figyelmet fordítunk rá, sőt. Szerintem kell is. Az igényességet sugározza, az igényességben pedig ott a megbízhatóság. Önbizalmunkat is növeli, ezért tegyünk érte, amennyit csak lehet. Okosan. Rendelőben, és otthon egyaránt.

A fogfehértítés – nálunk Dental Whitening néven találkozhatsz vele – pont egy olyan beavatkozás, amit talán jobb, ha szakemberre bízol. Meghatározott technikával visszük fel az erre a célra megfelelő kémiai anyagot (hidrogén-peroxid), majd egy speciális lámpa által fényforrást biztosítva érjük el egy kezelésben, de több körön keresztül a kívánt hatást. Egyébként van lehetőség otthoni fogfehérítésre, de ez is rendelői iránymutatás szerint történik, így az is biztonságos.

Ne várj tovább, kérj időpontot még ma!

Nagyon szívesen segítek neked eligazodni az ehhez hasonló témákban, miközben együtt kitaláljuk, hogy lehetnél elégedettebb a mosolyoddal! Kattints az alábbi gombra és kérj időpontot egyszerűen, online!